Hela 85 procent av världens befolkning kommer att ha tillgång till ”höghastighetsinternet” (definierat som 3G och uppåt) via sina mobiler så snart som 2017, enligt en färsk rapport från Ericsson här omskriven i Mashable. Uppskattningsvis halva jordens befolkning kommer att ha tillgång till 4G, enligt samma rapport.

Idag har 85 procent tillgång till enklare mobiler, och med tanke på hur enormt betydelsefull den mobila revolutionen hittills varit i utvecklingsländer och på tillväxtmarknader, inte minst i Afrika, är det inte svårt att föreställa sig att rapporten beskriver en verkligt potent cocktail. Något fantastiskt är på gång på många håll i världen, och det går snabbare än de flesta vågat föreställa sig.

Saxar den här meningen ur en artikel från Marketwatch (med ganska exakt ett år på nacken):

”Get this: across sub-Saharan Africa, every 10% rise in mobile device sales equates to an almost 1% rise in gross domestic product. That’s big.”

, , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *