Helt kort om dagens rapportering kring Spotify – journalisten Marcus JerrängComputer Sweden publicerade idag en gedigen genomgång av siffrorna i bolaget,  en nyhet som fick genomslag i medier över hela världen. I artikeln konstateras att de åtta procent av användarna som betalar för premiumabonnemang står för 80 procent av bolagets intäkter, medan de intäkter som gratisanvändarna genererar (genom annonsintäkter) avfärdas som relativt sett betydelselösa.

Om man istället har perspektivet att målet är att konvertera gratisanvändarna till betalande så är 8 procent faktiskt en magiskt bra siffra, i nästan vilken bransch som helst. Det kan nog vem som helst som jobbat med konvertering på nätet intyga.

, , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *