När den artificiella intelligensen förfinas och robotar kan uppvisa allt ”mänskligare” sidor reses frågan om hur vi egentligen betraktar och beter oss mot dem. The Human Interaction With Nature and Technological Systems Lab (Hints) vid University of Washington forskar om just sådana saker, och når intressanta slutsatser i experimentet du kan se i klippet, där barn och ungdomar interagerar med den vagt människolika roboten Robovie. En kort sammanfattning; 80 procent av undersökningsdeltagarna uppfattade Robovie som intelligent, och ungefär 60 procent att roboten hade känslor. Samtidigt tyckte hela 80 procent att det är helt ok att äga, köpa och sälja roboten. Mer om studien här. Tipstack Stefan Ronge.

, , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *