Nästa vecka tillbringar jag i London där jag avslutar en ledarskapskurs i Dukes regi. Från förra omgången i New York tog jag med mig mycket, bland annat en kort faktauppgift som kom flygande i något sammanhang, som är rätt talande – och som jag blev verkligt förvånad över; nämligen att det genomsnittliga Fortune 500-företaget inte är äldre än 17 år (helt klart är dock att bolagen i den absoluta toppen är äldre än så). Min gissning hade kanske varit 50 år.

Mina Googleskills har inte räckt till för att bekräfta uppgiften (som jag fortfarande har lite svårt att tro på). Hojta om du har bättre siffror, annars utgår jag tills vidare från att det idag är så att det genomsnittliga storföretaget ännu inte nått ens körkortsåldern. Jag gissar också att den relativa ungdomen bland världens största bolag är ett ganska nytt fenomen. Något att tänka på.

 

 

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *