Du som läser det här kanske vet att jag pluggar till psykolog på KI, och att jag har en karriär som journalist och mediechef bakom mig. Min tanke är att jag på olika sätt ska kombinera min ”gamla” karriär med min ”nya”, och den bok som jag nyligen börjat jobba med är en smygstart. Jag ska tillägga att det inte handlar om avancerad karriärplanering, utan om att jag får kombinera saker som ligger mig varmt om hjärtat, och som jag tycker är roliga – att skriva, journalistisk metod, fördjupning i ett otroligt spännande ämne och en del nyvunna kunskaper om beteende och den mänskliga hjärnan.

Boken jag skriver handlar om sömn, med ungefär den här programförklaringen:

”De riktigt trötta är under av självömkan. Och om man någonsin varit en av dem, och kommit ut på andra sidan, gör man det med ny respekt för sömn och vad den betyder för oss. Och i mitt fall med stor nyfikenhet. Varför sover vi? Vad händer i oss när vi sover och när vi inte gör det? Sover vi som vi borde, och om inte – kan vi göra något åt det?

Har vi ett ansvar att försöka sova bättre? Om man har mänskliga relationer, och det har de allra flesta av oss, är mitt svar ja. Och det är rätt många av oss som inte är nöjda med sin sömn – mer än en tredjedel av svenskarna upplever någon typ av sömnproblem, enligt en färsk studie bland 25000 kvinnor och män.

Vad är en perfekt natt för mig, och för andra? Jag ska försöka reda ut det i den här boken.”

Förlaget som ger ut boken heter Volante. Den som vill följa mitt arbete med boken, och lära sig en hel del om sömn på vägen, rekommenderar jag min författarsida på Facebook.

 

, , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *