FÖRELÄSNINGAR

Omtyckta människor — att funka, växa och blomstra tillsammans

En underhållande föreläsning baserad på Björn Hedensjös uppmärksammade bok ”Omtyckta människor — forskningen, knepen och övningarna som gör dig likeable”. Ögonöppnande kunskap som är lika användbar för att boosta kundrelationer och relationer i teamet på jobbet såväl som i det privata livet. Mängder med konkreta tips om beteenden och kommunikationsfärdigheter som gör skillnad direkt — och som skapar varma, kreativa, motiverande arbetsplatser där medarbetare växer och blomstrar tillsammans.

Några välkända röster om boken:

”Rasande intressant! Blicken flög fram över sidorna. Björn Hedensjö bjuder på insikter och knep som gör livet lättare att leva.”
Karin Bojs, författare och vetenskapsjournalist

”Gör dig själv och din omvärld en tjänst, läs och förundras över hur enkelt likeability går att träna upp med denna bok. En avgörande investering både för dina relationer och för ditt eget välmående.”
Katarina Blom, psykolog och författare

”Det här är en bok jag önskar att jag läst för länge sedan. Björn Hedensjö lär mig på några timmar sådant som det tagit en halv livstid att klura ut för egen maskin.” 
Jens Lapidus, författare

”Inspirerande råd som inte bara har potential att förbättra individens tillvaro utan även att skapa en angenämare atmosfär i hela samhället.” 
Emma Frans, forskare och författare

”Rolig, kunnig, insiktsfull.”
Jens Liljestrand, författare

”Få saker är så viktiga för oss människor som att vara omtyckta. Samtidigt kan det vara svårt att sätta fingret på vad som gör någon omtyckt. Denna bok ger läsaren en lättillgänglig förklaring och handfasta råd till varför och hur vi kan bli mer omtyckta, allt baserat på psykologisk forskning.” 
Alexander Rozental, docent, leg psykolog och författare

Varför du sover och hur du gör det bättre

På vilka sätt är vi lika, och hur skiljer vi oss åt när det handlar om sömn? En underhållande och engagerade föreläsning med fokus på den senaste och mest spännande forskningen om sömn – späckad med konkreta tips för att sova bättre. Den kommer att ändra ditt sätt att tänka på sömn, vad den betyder för dig på jobbet och hemma – och hur den kan bli bättre.

Bli bättre på att hantera stress

Stress har blivit en del av vår vardag och stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning. I en underhållande, tankeväckande och helt igenom forskningsbaserad föreläsning kommer du att få hjälp med att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet – och att förändra den stress som är möjlig att göra någonting åt.

Workshop för bättre stresshantering

Vilka konkreta verktyg kan medarbetare använda sig av för att ändra det som inte fungerar? Och hur kan de förhålla sig på ett nytt sätt till den stress som är en ofrånkomlig del av livet? Denna halv- eller heldags workshop har ett starkt fokus på att faktiskt testa konkreta, forskningsbaserade metoder för bättre stresshantering.

Att främja kreativitet och motverka tystnadskultur

Tystnadskulturer i organisationer är förödande för både mående och prestation. Hur skapar man en hälsosam och psykologiskt trygg arbetsplats där såväl samarbete som fritt tänkande och kreativitet blomstrar? I denna lärorika och underhållande föreläsning får du veta mer om:
– Hur tystnadskulturer uppstår.
– De psykologiska mekanismer som ofta kväver de bästa idéerna.
– Hur man gör för att bryta tystnadskulturer.
– Beteenden och ”kommunikationshacks” som skapar en öppen och samarbetsinriktad kultur.

Kommunikativt ledarskap

Hemligheterna bakom att kommunicera så att saker verkligen händer. En föreläsning eller workshop för chefer eller team- och projektledare. I föreläsningen får du bland annat lära dig om:

– Hur vanliga tankefel och vår ”hårdkodade” hjärna kan utgöra hinder på vägen mot ett framgångsrikt ledarskap.
– Kommunikations- och relationsfärdigheter.
– Teori och praktik för att motivera medarbetare.
– Positiv förstärkning och korrigerande feedback.