Google Chrome gick alldeles nyligen om Explorer och är nu världens mest använda browser, enligt färska siffror från Statcounter. Välförtjänt om du frågar mig, som främst använder Chrome för att det är den browser som är snabbast och ger bästa användarupplevelsen. Tätare kopplingar till Googlekontot och mängder av användbara tillägg är andra framgångsfaktorer som lyfts fram.

Inspirerad av detta kollade jag som hastigast i Google Analytics hur det ser ut här på sajten (senaste två månaderna) och kan konstatera att ni inte är helt representativa. Mozilla Compatible Agent på första plats indikerar mobilsurf via app, exempelvis Facebook. Den relativt höga andelen Safari är också en indikation på faktumet att en stor andel av besöken till sajten kommer via mobil device (inklusive iPad) – inte mindre än ungefär 40 procent. Bra att sajten är responsiv.

Om man bara tittar på desktop-surfandet hamnar Google Chrome etta, å andra sidan blir distinktionen mellan desktop och mobilt allt mindre relevant.

, , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *