För alla sajter som vill ha återkommande besökare, de flesta kan man misstänka, betyder prestandan massor. Är sajten inte rimligt snabbladdad spelar egentligen inget annat någon roll, och jag har lagt ner rätt mycket energi på prestandafrågor på alla sajter jag jobbat med.

Google Analytics erbjuder nu nya verktyg, User timings, för att diagnostisera laddtidsrapporterna i Analytics. Med User timings kan man exempelvis enkelt se hur snabbt enskilda bilder/resurser laddas, hur länge det för sajten tar att svara på specifika klick med mera.

För enkla och ofta fullt tillräckliga sajtdiagnoser använder jag mig också av tillägg i Chrome och Firefox som YSlow och Web Developer. Tjänster som Load Impact är ett alternativ för tester i större skala, för professionella kunder.

, , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *