Hade idag förmånen att tillbringa en eftermiddag med Berg-grundaren Matt Webb, i hjärtat av Londons Tech City. Berg har utmärkt sig med en rad kreativa projekt och produkter och rankades nyligen i Fast Company som ett av världens mest innovativa företag.

Matt Webbs vision har länge varit att företaget ska ägna sig åt Internet of Things (sakernas internet), i deras fall mer specifikt; integrera webb i äldre, fysisk teknologi. Först ut är Little Printer som är – du har redan gissat det – en liten skrivare, med en rad integrerade webbtjänster. Efter dagens snabbdemo av prototypen blir mitt omdöme att den faktiska nyttan nog är rätt begränsad för de flesta, även om det är en rolig och väldesignad produkt. Nyttoargumentet är å andra sidan knappast det viktiga i försäljningen av Little Printer, och klippet nedan blev snabbt en viral extraordinaire.

, , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *