KONTAKT: För frågor eller bokning, mejla bjorn@capitan.se eller hör av er på 0702924090

 

OM BJÖRN

Efter att ha jobbat en längre tid på Dagens Nyheter och Dagens Industri som journalist och chef sadlade Björn om till psykolog på Karolinska institutet. Han återvände till Sverige sommaren 2017 efter ett år på Harvard Medical School. Hans specialområden är sömn, stress samt team- och ledarskapspsykologi – ämnen han ofta är ute och föreläser om.

Björn har skrivit boken ”En perfekt natt”, om sömn, och våren 2017 utkom ”Tid att leva”, en forskningsbaserad bok om stresshantering. ”Tid att leva” kommer sommaren 2018 ut i USA (New Harbinger). Till vardags jobbar Björn som psykolog på Wemind i Stockholm.

 

FÖRELÄSNINGAR

Varför du sover och hur du gör det bättre
På vilka sätt är vi lika, och hur skiljer vi oss åt när det handlar om sömn? En underhållande och engagerade föreläsning med fokus på den senaste och mest spännande forskningen om sömn – späckad med konkreta tips för att sova bättre. Den kommer att ändra ditt sätt att tänka på sömn, vad den betyder för dig på jobbet och hemma – och hur den kan bli bättre.

Bli bättre på att hantera stress
I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och vi är byggda för att klara det. Men om det som var tänkt att bara vara en period istället övergår till något långvarigt säger till sist kroppen eller huvudet ifrån. Stress har blivit en del av vår vardag och stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning. I en underhållande, tankeväckande och helt igenom forskningsbaserad föreläsning kommer du att få hjälp med att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet – och att förändra den stress som är möjlig att göra någonting åt.

HALV- ELLER HELDAGS WORKSHOP FÖR BÄTTRE STRESSHANTERING
Vilka konkreta verktyg kan medarbetare använda sig av för att ändra det som inte fungerar? Och hur kan de förhålla sig på ett nytt sätt till den stress som är en ofrånkomlig del av livet? Denna halv- eller heldags workshop har ett starkt fokus på att faktiskt testa konkreta, forskningsbaserade metoder för bättre stresshantering.

FÖRELÄSNING ELLER HALVDAGS WORKSHOP FÖR EFFEKTIVARE MÖTEN
En genomsnittlig organisation kan kapa den tid som läggs på möten med åtminstone en tredjedel genom att tillämpa principer för en sund möteskultur. I föreläsnings- eller workshopformat får medarbetarna bekanta sig med de beteenden som leder till verklig förändring.

FÖRELÄSNING ELLER WORKSHOP OM FÖRÄNDRINGSKOMMUNIKATION OCH HÖGPRESTERANDE TEAM Psykologiska principer för högpresterade team — och för att kommunicera så att saker verkligen händer. En föreläsning eller workshop för chefer eller team- och projektledare.

 

NYLIGEN I MEDIA

Gäst i P3 Morgonpasset (musikfri poddversion) 

Intervjuad om sömn och beslutsfattande i Ekonomiekots helgmagasin