KONTAKT: För frågor eller bokning, mejla bjorn@capitan.se eller hör av er på 0702924090

 

OM BJÖRN

Efter att ha jobbat en längre tid på Dagens Nyheter och Dagens Industri som journalist och chef sadlade Björn om till psykolog på Karolinska institutet. Han återvände till Sverige sommaren 2017 efter ett år på Harvard Medical School. Hans specialområden är sömn och stress – ämnen han ofta är ute och föreläser om.

Björn har skrivit boken ”En perfekt natt”, om sömn, och våren 2017 utkom ”Tid att leva”, en forskningsbaserad bok om stresshantering. ”Tid att leva” kommer sommaren 2018 ut i USA (New Harbinger).

 

FÖRELÄSNINGAR

Varför du sover och hur du gör det bättre
På vilka sätt är vi lika, och hur skiljer vi oss åt när det handlar om sömn? En underhållande och engagerade föreläsning med fokus på den senaste och mest spännande forskningen om sömn – späckad med konkreta tips för att sova bättre. Den kommer att ändra ditt sätt att tänka på sömn, vad den betyder för dig på jobbet och hemma – och hur den kan bli bättre.

Bli bättre på att hantera stress
I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och vi är byggda för att klara det. Men om det som var tänkt att bara vara en period istället övergår till något långvarigt säger till sist kroppen eller huvudet ifrån. Stress har blivit en del av vår vardag och stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning. I en underhållande, tankeväckande och helt igenom forskningsbaserad föreläsning kommer du att få hjälp med att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet – och att förändra den stress som är möjlig att göra någonting åt.

 

NYLIGEN I MEDIA

Gäst i P3 Morgonpasset (musikfri poddversion) 

Intervjuad om sömn och beslutsfattande i Ekonomiekots helgmagasin